Adventi varázslat Karintiában!

2024. november 23-24

A hegyes-völgyes domborzatáról és tóvidékeiről ismert Karintia Ausztria egyik legkedveltebb célpontja, mind a téli, mind a nyári utazások kedvelői számára! Adventkor különösen gyönyörű, ünnepi díszbe öltözött városai egytől – egyig felejthetetlen élményt adnak csoportjaink számára – a fahéj, a puncs és a frissen sült finomságok illata kísér végig bennünket utazásunk során…

1.nap

Indulás Gútáról a kora reggeli órákba. Folyamatos utazás, a kötelező pihenők betartása után érkezünk a Wörthi-tó partján fekvő Veldenbe.

Velden az angyalok városa csodás élményekkel és földi élvezetekkel várja az utasokat. Veldeni Advent szimbóluma a veldeni öbölben, a kastélyszálló előtt található Ausztria egyik legnagyobb úszó adventi koszorúja, amely 25 méter átmérőjű, melyet 80 000 égő világítja meg. A különleges adventi látványosság évről – évre kellemes melegséget és meghitt hangulatot varázsol a városba látogatók szívébe. A romantikára vágyókat garantáltan magával ragadja a kivilágított angyalváros. Más településektől eltérően a Veldeni Advent hangulata az egész várost belengi, a kaszinótól kezdve egészen a kastélyszállóig. A fahéj, a narancs és a vaníliás kifli, valamint a fenyőágak és a méhviaszból készült gyertyák egymásba gabalyodó illata valóságos karácsonyi szimfóniává egyesül.

A kora esti órákba a nemmessze fekvő Klagenfurtba érkezünk. A téli napforduló alkalmával krampuszok lepik el az utcákat és űzik ki hangos kolompolással és kerepeléssel a rossz szellemeket. Mi is részt veszünk az Ausztria legnagyobb krampuszfelvonulásán. Klagenfurtban mintegy 1.000 rémisztő kinézetű maskarás lepi el a várost, akik gondos munkával kialakított, akár 4 méter magas maszkok mögé rejtőznek. Vacsora lehetőség a számtalan karácsonyi standon, vagy a városban.

2.nap

Reggeli elfogyasztása után berakodunk az autóbuszba és a Wörthi-tó partján az idilli fekvésű Maria Wörth-félszigetet keressük fel, hogy megcsodáljuk két zarándoktemplomát. A világ legmagasabb fából épült kilátótornya a Wörthi-tó déli partján húzódó hegyek legmagasabb pontján, a Pyramidenkogel-en áll. A 100 méter magas, extravagáns, csavart formájú torony teraszáról Karintia sokak szerint legcsodásabb kilátása tárul elénk. A toronyba lifttel emelkedünk fel, de vissza pedig akár Európa legmagasabb fedett csúszdáján is lecsúszhatunk. A fedett teraszon étterem, a földszinten pedig a szokásos ajándékbolt található.

Ezután pedig Klagenfurttal ismerkedünk meg. Közös városnézés után részvétel a karácsonyi vásáron. A klagenfurti karácsonyi vásár az egész Alpok-Adria térség egyik legszebb adventi forgatagának számít. A karácsonyt megelőző időszakban ugyanis a Klagenfurt ismertetőjegye, a vízköpő sárkány körül elterülő Neue Platz egyetlen hatalmas karácsonyi vásárrá alakul át. Szabadidő a városban. Délutáni órákban búcsúzunk Ausztriától és elindulunk Gúta irányába. Érkezés Gútára az esti órákban.

Kirándulás ára: 155€.

Az ár Magába foglalja:

– Tapasztalt magyar idegenvezető

– 3* Szálloda

– Reggeli

– Autóbuszköltséget

Az ár nem tartalmazza:

– Biztosítás 5€ (tájékoztató ár – mindenki egyénileg intézi)

– City taxa: 3€/fő

– Belépő (kilátó-12,90€)

Jelentkezni itt lehetséges: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdiizA…/viewform…

A szolgáltatók az energia és üzemanyag árainak változásával az ár változtatás jogát fenntartják!!!

KIRÁNDULÁS LEMONDÁSA ÉS STORNO KÖLTSÉGEK: (lehetőség van találni valakit magunk helyett)

– 61 és több nappal a kirándulás előtt 0%. (a STRORNO ingyenes)

– 61 – 15 nappal az indulás előtt 50% (visszafizetjük a befizetett összeg 50%-át)

– 14 – 0 nappal az indulás elött 100% (a befizetett öszeget nem adjuk vissza, csak súlyos betegség és hasonló esetekben.)

Kérdések esetén keressetek bizalommal:

Méhes Csaba

info@guttura.eu

0940 180 141